27 juli 2008

Hebreeën 2:18

Hebreeën 2:18 Juist omdat Hij zelf op de proef werd gesteld en het lijden volbracht heeft, kan Hij ieder die beproefd wordt bijstaan.

Tegen de eenzamen fluistert Hij: "Ik heb het meegemaakt". Tegen mensen die in de put zitten, knikt Hij begrijpend: "Ik heb het meegemaakt". Jezus heeft het meegemaakt. Jezus werd boos en reinigde de tempel. Hij had honger en at rauwe graankorrels. Hij werd zo overweldigd door verdriet dat Hij in het openbaar huilde. Hij hield van plezier maken en werd ervan beschuldigd een dronkelap te zijn. Hij was aardig en kinderen kwamen graag naar Hem toe. Hij was zo moe dat Hij zelfs kon slapen in een boot tijdens de storm. Hij was zo arm dat Hij vaak in de open lucht op de grond sliep. Hij was radicaal en werd de stad uitgegooid. Hij voelde zich heel verantwoordelijk voor zijn moeder. Hij wist hoe het was om door satan verleid te worden. Hij is zó bang geweest dat Hij bloed zweette.

Maar waarom? Waarom zou de beste zoon uit de hemel de ergste pijn van de aarde moeten verduren? Zodat jij zou weten dat Hij 'ieder die beproefd wordt bij kan staan.' Wat jij ook meemaakt, Hij weet hoe jij je voelt.

Uit Cappuccino van Max Lucado, Ark Boeken.

Filippenzen 4:13 Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.

4 juli 2008

Bij U ben ik thuis (Opwekking 625)

Bij U ben ik thuis,
bij U ben ik veilig.
In U is mijn huis,
in U ben ik heilig, in U.

Bij U vind ik troost,
bij U kan ik huilen.
In U vind ik rust,
in U kan ik schuilen, in U.

U neemt mij in uw armen
en droogt mijn tranen af.

Wat een liefde! (3x)

Bij U is het goed,
U geeft mij Uw zegen.
In U is mijn hoop,
in U zijn mijn wegen in U.
U hebt Uzelf
voor mij gegeven
In U kan ik zijn,
in U kan ik leven, in U.

Ik hoef niets te verbergen,
want U wijst mij niet af.

Wat een liefde! (3x)

En dat ik steeds terug mag komen,
ook als ik ver ben afgedwaald.
En U mij altijd wilt vergeven
wanneer ik heb gefaald.

Dat is liefde! (6x)
U bent liefde! (8x)

Psalm 5:8 Maar ik mag door uw grote liefde uw huis binnengaan, van ontzag vervuld mij buigen naar uw heilige tempel.
Psalm 46:2 God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood.

3 juli 2008

Bestaat God wel?

Bestaat God wel?

Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiëren en spraken over vele zaken. Al gauw kwamen ze bij de bekende vraag of God wel bestaat. De kapper zei: "kijk, ik geloof niet dat God bestaat."
"Waarom zeg je zoiets"? vroeg de man.
"Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij zal zien dat dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zouden daar dan zoveel zieke mensen zijn? Zouden daar zoveel gehandicapte kinderen zijn? Nee, als Hij echt bestond, zou er geen ellende zijn op de aarde. Ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal kan toestaan."
De man was even stil maar zei verder niets. De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de zaak. Onderweg naar huis zag hij een oude man op straat met een heel lang haar en ongetrimde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: "KAPPERS BESTAAN NIET!"
"Maar ik ben toch een kapper en ik sta hier vlak voor je," antwoordde de kapper.
"NEE!" Schreeuwde de cliënt. "Kapper bestaan gewoon niet. Als zij echt bestonden, zouden er geen mensen meer rond lopen met lang haar en ongetrimde baarden op de wereld."
De kapper antwoordde: "Ach, wij kappers bestaan zeker wel. Het zijn gewoon de mensen die niet naar ons komen."
"Exact!" ging de man verder. "Dat is het hem nou juist. God bestaat ook zeer zeker wel. Het zijn juist de mensen die niet naar Hem gaan en Hem niet opzoeken. En daarom is er zoveel ellende op de aarde."