5 januari 2008

De les van de vlinder

Op een dag verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeerde te worstelen.

Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte. Het leek of hij niet verder kon dan hij gekomen was.

De man besloot de vlinder te helpen, hij pakte een schaar en opende de cocon. De vlinder kwam er nu een stuk gemakkelijker uit. Maar de vlinder had een verweerd lijf, hij was klein met verschrompelde vleugels.

De man bleef kijken want hij verwachtte dat de vleugels zich elk moment zouden openen en groter en steviger zouden worden zodat ze het lijf konden dragen.

Er gebeurde niets!
Integendeel, de vlinder leefde zijn leven al strompelend. Hij kon zich slecht bewegen met zijn verweerde en verschrompelde vleugels. Hij heeft nooit kunnen vliegen.

De man was vol liefde en goede bedoelingen, maar begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen de natuurlijke weg was om vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen zodat hij gereed zou zijn om te vliegen zodra hij de cocon had verlaten.

Soms zijn worstelingen precies dat wat we nodig hebben in het leven.

Als we ons leven zouden leven zonder obstakels zouden we kreupel raken. We zouden niet zo sterk zijn als we zouden moeten zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.
Een mooi gedichtje

Ik vroeg om Kracht… En ontving moeilijkheden om me sterk te maken.
Ik vroeg om Wijsheid… En kreeg problemen om op te lossen.
Ik vroeg om Voorspoed… En ik kreeg de hersenen, het verstand om te kunnen werken.
Ik vroeg om Moed… En ik kreeg obstakels om te overwinnen.
Ik vroeg om Liefde… En ik kreeg mensen op mijn pad met problemen, die ik kon helpen.
Ik vroeg om Gunsten… En ik ontving kansen.
Ik kreeg niets wat ik wilde… Maar ik ontving alles wat ik nodig had.

Leef je leven zonder angst, ga je obstakels tegemoet in de wetenschap dat je ze kunt overwinnen.

1 Korintiërs 10:13: U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: Hij geeft u met de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.

Als je bid tot God om iets wat je wilt, zal Hij je helpen. Je problemen kun je altijd bij Hem kwijt! Hij zal je helpen. Zijn trouw is tot in eeuwigheid. Maar Zijn hulp is vaak via wegen die geen mens bedenkt. Maar vaak merken wij Zijn hulp niet direct. En soms worden we dan teleurgesteld, of zelfs boos op God..

Jakobus 1:2-3: Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid.
Prijs de Here, Zijn goedheid en liefde zijn eeuwig! (in Psalmen)

Geen opmerkingen: